2010. szeptember 11., szombat

varázslat - melyik legyen?

Engedve a nyomásnak ;) csináltam négy változatot ugyanarra a témára, jelesen a varázslatra. Az első egy ecset-szett segítségével készült, a második és harmadik egy fraktál két változatával, a negyedik általam rajzolt szecessziós mintákkal.

Szerintetek melyik a legjobb, ha kizárólag a külcsínt nézzük? - figyelembe véve, hogy az adott képregényben kellene megjelennie vizuálisan jelezve, hogy kérem itten varázslat történik. (Nem ígérhetem meg, hogy biztosan a megszavazottat választom, de nagyon érdekel a véleményetek, és ha nem ütközik más, gyakorlati szemponttal, azt fogom.)

A belbecset tekintve az ecsetes verzió a legjobb, mivel ahhoz nem kell megtanulnom fraktálokat csinálni, illetve nem töltöm a fél életem szecessziós körgyűrűk rajzolgatásával... (Egyébként ha a kép ismerős, az nem véletlen: a Marco Angyalairól elzavartam a csajokat, és megkértem a Padrét, ugyan hunyja már le a szemét :)



EDIT: közben rájöttem, hogy ez így csalóka, mert nincs a képen történés., másik személy akire varázsol, illetve valódi tér (személyek egymáshoz képesti viszonya). Szóval készül egy olyan is, kérek egy kis türelmet!

12 megjegyzés:

  1. Csill: Második! Húúú. Ezt is kinyomtatom.
    Ami: Az elsőt és a negyediket érzem koherensnek aszem. De az első nagyon halvány a negyedik meg túl konkrét. A másodikon szebb a fraktál, láthatóbb mint a harmadikosn, és látva hova fajult a steam még akár azt is megrajzolhatod akkor meg igen jól fog jönni, hogy itt fraktál a varázslat. Btw így a technokrata varázslatot is könnyebben megjelenítheted. :9 Szóval jeee. Az én szavazatom is a másodiké.

    VálaszTörlés
  2. Szóval 2. és 4. nekem egyaránt überbejövős, és azt gondolom mind a kettő tud ütni. A kérdés, hogy stílusában melyik fog jobban passzolni a képregényhez. Ismerve art.rpg-s ténykedésed, azt hiszem a szecessziós jobban passzol hozzád és jobban belesimul a világodba, de mint említettem, a fraktál nagy ötlet és odacsap rendesen. (Amúgy most magammal vitatkozom, csak ki hallatszik...)
    Szóval nehéz a döntés, jajaj... Egy lehelletnyit a 4. felé hajlok inkább, de abban a pillanatban, ahogy leírtam máris a 2. felé húz a szívem. A lényeg, hogy a kettő közül valamelyik! :)

    VálaszTörlés
  3. a 2. és a 4. tetszik a legjobban, viszont a 4diket valahogy közelebb állónak érzem a Vízválasztóhoz az eddig látott képek alaján, az olyan nagyon te vagy, és legalább olyan egyedi összképet adna mint a fraktál =) ami szintén nagyon szép és misztik, szóval én is vitázom magammal, talán az szól ellene hogy olyan érzésem van a mintától függetlenül hogy hajaz az általános képregény divatra, miszerint szürke tónusok tömkelegével egyszerűen csak telinyomják a hátterret és kész, és nekem ettől mindig olyan művi érzésem van . de ez már egyéni szocprobléma :D

    VálaszTörlés
  4. Nekem a fraktálosak nem igazán jönnek be. A szecessz nem rossz, azon érdemes lenne dolgozni. Az első a legjobb.

    De bizony úgy lenne jó látni, hogy célpont is van, lehet h akkor megváltozna a véleményem.

    Érdemes esetleg egy-két játékot megnézni a neten, hogy ott milyenek az effectek. Esetleg egy-két mangát is. Ez igen fontos döntés, később már nagyon nehéz lesz változtatni.

    VálaszTörlés
  5. nagyon köszi az eddig válaszokat!!
    várok még egy kicsit, hátha érkeznek még észrevételek, aztán megpróbálok valamilyen tanulságot leszűrni - nem lesz könnyű :)

    VálaszTörlés
  6. Ki fogok lógni a sorból, úgy érzem... :) Szóval nekem az első jön be leginkább, mert mind a fraktál, mind a szecessziós megoldás erős, egyszerűen a mintájuk fontosabb lesz, mint az alak, aki varázsol, vagy a dolog, amire varázsol, ugyanakkor a mintájuk önmagában nem fejezi ki, miféle varázslatról van szó. Például itt a fraktál meg a szecessziós minta egyaránt valami kedves-szép, egyértelműen pozitív varázslatot sugall nekem (mert annyira esztétikusak), az első ezzel szemben semleges. Mi lesz, ha ártó, negatív varázslatot kell megjeleníteni? Ahhoz túl szép lesz a fraktál meg a negyedik...
    No de nem kell foglalkozni a töprengésemmel, ahogy érzed, úgy lesz a jó :)

    VálaszTörlés
  7. Csilla, ez nagyon jó érvelés. Engem teljesen meggyőztél. Pookah, nem irigyellek ebben a döntéshozatalban. :D.

    VálaszTörlés
  8. én sem magamat :)
    nagyon jó meglátásaitok vannak, boldog vagyok, h volt ennyi eszem és megkértelek titeket a véleményezésre!

    VálaszTörlés
  9. Ágasvárytól:

    Nekem az első és a negyedik.
    Az első mert jól néz ki és finom, a negyedik meg olyan szimbolikus. A frakálosat harsánynak találom.

    VálaszTörlés
  10. Csaba, köszönöm az észrevételt! beépítem ezt is a rendszerbe - még egy érv a fraktálos ellen :)

    VálaszTörlés