2010. szeptember 14., kedd

varázslat - (első?) összegzés

Először is nagyon köszönöm az eddigi kommenteket! Rendkívül hasznosak, olyan meglátásokkal, amik nekem eszembe sem jutottak, mint szempont, pedig teljesen helyénvalóak.
Azt gondoltam, összeírom az egyes verziók melletti érveket.

ecsetes: lll szavazat
+ nem nyomja el a rajzokat-történetet; alkalmas negatív érzetű varázslatokhoz is
- túl légies a képi világhoz

fraktálos ( az erősebb fraktálminta kiesett teljesen): lll szavazat
+ jól néz ki és szeretjük :)
- a szürke tónus általános képregénydivat; túl légies a képi világhoz; ha sokan varázsolnak, nem lesz egyértelmű ki mit csinál (keverednek a minták); elnyomja a kép többi elemét; nem lehet tudni, hogy a varázslat pozitív vagy negatív

szecessziós: ll szavazat
+ jobban illik a rajzok stílusához; információ közlésére a legalkalmasabb
- elnyomja a kép többi elemét; nem lehet tudni, hogy a varázslat pozitív vagy negatív

Jól látszik, hogy bár a fraktálos ugyanannyi szavazatot kapott, mint az ecsetes, az érvek-ellenérvek össztüzében nem áll túl jól, szegény. Egyszerűen bár gyönyörű, ebben a jelenlegi formájában nem tartom kivitelezhetőnek, egyre inkább nem.
A szecessziós ebben a formájában megint csak nem, tekintve hogy ha egyesével rajzolgatok meg minden körgyűrűt, és szeretném, hogy ha már minták, akkor egyedi mintázatot kapjon minden szereplő mágiája, plusz érződjön belőle a pozitív-negatív jelleg, akkor az már most tisztán látszik, hogy annyi meló, hogy... jaj. Nem arról van szó, hogy nem akarom beletenni azt a kétszázezer vonalat (de, de, erről van szó! :D ) hanem hogy még a következő életemben is ezt a képregényt fogom rajzolni.
Az ecsetes verzió gyenge kezdés után egész szépen feltornázta magát az élvonalba, mivel ügyesen menedzseli a gyakorlati problémákat. Vele az a baj, hogy amolyan se hús, se halnak látjátok, kicsit jellegtelen, valamint jogos érv, hogy kevésbé illik a képregény stílusához. Tény, hogy a varázslat másmilyen, ettől a világtól eltérő dolog, így akár lehet homlokegyenest más a felfogása, mint az egész képregénynek, csakhogy ha nem néz ki jól és nem alkot a szemnek kellemes, egységes látványt az egész oldal, akkor hiába magyarázom, hogy jó az ötlet.
Kaptam egyébként még egy nagyon hasznos véleményezést szóban, amely szerint legyen sokféle a varázslat, tekintve pont azt, hogy nem egyformák a személyek, akik varázsolnak, és a mágiák előjele és funkciója, amit alkalmaznak. Ez gyakorlati szempontból megint jó ötlet, de tartok attól, hogy végül egy katyvasz lesz az összhatás.

Konklúzió: futok még néhány kört :)
Kipróbálom, milyen ha kombinálom őket, és kísérletezek a varázslatok típusával is.

Ez az összesítés a jelen állapotra szól, hogy lássam/lássuk egyszerre, mi a helyzet. Tehát ha bárki kedvet érez még a véleménye megformálására publikusan, kérem, ne fogja magát vissza! :)

3 megjegyzés:

  1. Vúúú. Ez tök állat így egyben.

    VálaszTörlés
  2. Olyan fraktálost nem lehet ami nem terjed ki az egész képre? (ötvözni a harmadikkal?)

    VálaszTörlés
  3. dehogynem :) ezeken a lehetőségeken próbálok most végigmenni és megnézni, hogyan tudom a jó tulajdonságokat valahogy egyesíteni, h kiüssék a rosszakat... meglátjuk

    VálaszTörlés