2010. szeptember 11., szombat

varázslat - melyik legyen? 2. felvonás

- azaz varázslat célszemélyre.
Tehát, ez az ötödik oldal egy kockája lesz, ahol Marco atya Monára varázsol, így cselekvés közben is meg lehet figyelni, hogy melyik verzió működőképes.
(A második fraktálos verziót kivettem a lehetségesek közül egyenlőre.)Szerintem az első, ecsetes verzió nagyon: látszik, ki varázsol és kire. A fraktálos változatnál nem tudok igazán irányultságot adni, annyit tudtam kitalálni, h a csillag közepe arra a személyre esik, aki varázsol. Ennek a verziónak tagadhatatlan előnye, hogy tök szeretem :) A harmadik, szecessziós változatnál megint csak lehet irányultságot megadni, de tény, hogy merev.
Arra gondoltam még ennél az utolsónál, hogy nem szec minták, hanem fraktálrészletek, vagy éppen ilyen füstös-ecsetes foltok is kerülhetnének a körgyűrűkbe. Esetleg lehetne kombinálni az ecseteket a gyűrűkkel, hogy ne legyen olyan elfolyós érzés.
Hm?

8 megjegyzés:

  1. 3. Nekem nagyon nem. Olyan szerencsétlen az atya homlokán az asok karika. Nem szeretem, hogy Mona mögötvan? Counterelt? :D Ezzel együtt ebben látom a leginkább informatív formát. El tudom képzelni, hogy támadó jelleggel feszülnek a célszemélynek, vagy éppen állnak fel védelemnek, vagy egy letapogató varázslatnál körülfogják, mint hullahoppok a célszemélyt. Vagy technokraták vagy rontott varázslat mind jól látható ezzel. Mégsem tetszik így most ahogy van.

    2. Nem látszik, hogy ki csinál mit kivel. Ha már négyen lesznek akkor teljes lesz a káosz. Mi van mikor ketten varázsolnak egyszerre? Összekeverednek, hálószerűen egymásra rakódnak a fraktálok? Nem látom, hogy tud ez kifejezni mágia beli különbségeket. Szeretem a fraktálokatamúgy, azért is meséltem így.

    1. Nekem ez a leg koherensebb a kép világhoz. De az atya fején a lyuk egyáltalán nem előnyös. El tudom képzelni azonban, hogy a pamacsok erőteljes jellegzetességeket mutassanak varázslat tipustól függően, illetve nagyon üdvösnek találom az utat, amit felvillantottál a harmadik és az első mód összeolvasztásával.

    Uff.

    VálaszTörlés
  2. Én a harmadikra szavazok. Az első kettőn számomra túl nagy a kontraszt a varázslat effektek légiessége és a rajzok szigorú vonalvezetése között.

    VálaszTörlés
  3. nagyon köszi az eddig válaszokat!!
    várok még egy kicsit, hátha érkeznek még észrevételek, aztán megpróbálok valamilyen tanulságot leszűrni - nem lesz könnyű :)

    VálaszTörlés
  4. Most megerősítettél a szecesszió melletti véleményemben. Ahogy Amishael is írta, sokkal infódúsabb, jól éreztethető különböző mintákkal a cél/forrás személy. Plussz jobban integrálható a képi világodba. Nem mellesleg egyedi és k**va jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  5. Korábbi megjegyzésemet ezen képek láttán fenntartom. :)

    VálaszTörlés
  6. namégegyszer..a nyerő az első meg a harmadik, de inkább a harmadik, azon is főleg a Mona feje mögötti rajz, az atya homlokán annyira nem jön be..ott esetleg lehetne valami különbség a varázslatok között..amúgy pedig hajráhajrá, nagyon tetszetős amit csinálsz:)

    VálaszTörlés
  7. seeker, köszönöm a véleményezést és a dicséretet egyaránt! remélem hamarosan sikerül kialakítanom a varázslatokat az észrevételeitek segítségével, és akkor hajrá 3-4-5. oldal :) (az ötödikhez már kell a varázslat, azért toporgok...)

    VálaszTörlés