2011. augusztus 29., hétfő

"Inkább a haverodnak szólj..."

Nyaralni voltunk, így rég került sor rá, hogy mutassak is valamit. A mélyben azért csöndben (és lassan, amint azt már megszokhattátok) készülnek a dolgok -
- például ez a kocka. Amit itt mutatok, az az utolsó előtti vázlatos rajz, még a részleteket kell rárajzolni (pl. szőlőlevelek), aztán jöhetnek a végleges vonalak. Ez nem jelenti azt, hogy nem alakulhat még, pedig ezen nincs is sok elem. Lehet, hogy lehagyom róla a szemközti ház részleteit, vagy odébb teszek ezt-azt. Ilyenkor mindig visszanézem az előző képeket, hogy például ahova oszlopra felfuttatott vadszőlőt tettem korábban, ott az új kockán se legyen más. És jól látható, hogy végre volt annyi eszem, hogy először kiírjam a buborékba szánt szöveget és betördeljem a kívánt formára, és csak utána tegyem köré a többi dolgot. Így nem esem abba a hibába, hogy túl nagy vagy túl kicsi buborékkal dolgozom, és csak a végén derüljön ki, hogy a kockát át kell variálni emiatt.
Cleot rajzolni azért is jó, mert a virágokhoz való - ismereteket és magát a földes gyakorlatot tekintve egyébként eléggé felületes - vonzódásomat is kiélhetem. Itt például nagy kedvencemet, a pillangóvirágot "ültettem" dézsába a vadszőlő mellé. Persze csak egy gyors ellenőrzés után, hogy lehet-e egyáltalán ezt a növényt dézsában nevelni :)


1 megjegyzés: