2011. július 29., péntek

0 becoming X

A deviantART-on és egy csomó másik oldalon is 0becomingX vagy egyszerűen csak X néven van jelen a Michelle Silva nevű, főként képregényeket rajzoló minneapolisi grafikuslány. Nagyon kedvelem a munkáit, egyrészt azért, mert sokféle stílusban alkot és nem lehet beskatulyázni, másrészt mert egy ufó! Itt a weboldala, kapásból a képregényes részt linkelem, de a deviantos oldalán is érdemes szétnézni, ott több kép van fent.

12 megjegyzés:

  1. bocs hogy már megint én ugatok ellenvéleményt, de az első amit megnéztem, azok a fekete fehér képregény oldalak voltak, és sztem borzalmas. nem a vázlatos stílus miatt, hanem mert egyszerűen nem működik az amit tervezett vele, így ebben a formában
    a képzőművészetis részhez nem nagyon tudok hozzászólni, de laikusként sztem az jó :D
    persze kinek a pap, kinek meg nem ^^

    VálaszTörlés
  2. :D nem kötelező velem egyetérteni - legalább tudom h valaki megnézte ;)
    nekem egy kivételével (Jemite) tetszenek a képregényes cuccai, mert annyira weirdek. mondanál példát, h szerinted mi nem működik? (nem kell persze ha nem akarsz, csak érdekel a véleményed)

    VálaszTörlés
  3. hát , először is, ez a nagyon sketchy sebességvonalakkal meg raszterrel nagyon nem, láttam már vázlatos cuccokat nem egyet de azok nem így néztek ki valahogy :D
    a másik hogy nem tudom eldönteni hogy elrajzolt vagy csak "stílus" és a legtöbb esetben az elrajzolt felé hajlok, szóval a lényeg h zavarja a szemem
    nah nekem az a kategória röviden, ami tökjó hogy létezik de brrrr nem nézegetném :D

    VálaszTörlés
  4. Hát, nekem is a véramatőr jutott eszembe róla. Paint-tel össze eszkábált, minden rajztudást nélkülöző próbálkozások. Közben a festett cuccaihoz meg azért kell tudni egy kicsit rajzolni. Inkább olyan - ebbe nem nyomok annyi energiát - érzés. Nem is tudom.
    De én nem is szeretem a klasszikus értelembe vett képregényt, mint műfajt, ugye...
    Kár hogy a többi cucca sem tetszik. :-/

    VálaszTörlés
  5. véramatőr? ez mondjuk? http://www.tc.umn.edu/~silva039/loveletter.html
    ha igen, akkor nagyon össze kell kapjam magam h legalább ne az első kukába vágd be a Vízválasztót-t :D

    VálaszTörlés
  6. az a baj egyébként ezzel a "mindent felpakolok " dologgal, hogy nagyon rontja az összképet, mert mindenki rajzol mindent, nem csak azt a pár dolgot amit néhanapján közzé tesz, csak ha célod van a galériával ( márpedig általában van) akkor jobb tematikusan építkezni

    VálaszTörlés
  7. Nem néztem végig. az ötödiknél már fájt. Ez pedig egyetlen kocka, amit nem neveznék képregénynek. Elrajzikálta, de inkább érzem egy elgondolkodósabb skiccnek, mint átgondolt képregénykockának. Az ilyenek miatt tudom, hogy tud rajzolni, de nem nevezném képregényrajzolónak azon négy képregény izé alapján amit végig bírtam nézni.
    Amit te a Vízválasztóból eddig megcsináltál máris klasszisokkal jobb, mint ez a remeknek kikiáltott rajza a csajnak.

    VálaszTörlés
  8. na, össztűz alá vetettek. :)
    egyezzünk meg abban, h szerintem tud rajzolni és nekem tetszik amit csinál különböző okokból - nektek meg nem. :)

    VálaszTörlés
  9. Erőt vettem magamon és végignéztem mindet. Valóban tud rajzolni, valóban nem fogott meg egyik cucca sem, és azt hiszem a kontextustalanság miatt nem.

    Áh mindegy is.

    Lehet hogy ha több képregényt ajánlanál elsiklana, de így a kiemelt kevésbe nem értem hogy miért pont ő került be. Mitől jobb ő mint Shaun Tan mondjuk? B-)

    VálaszTörlés
  10. jaj édes, most mit kukacoskodsz? :D Shaun Tant kb mindenki ismeri, mit ajánljak rajta?
    ajánlottam azért jópárat már, semelyikre nem jött kb komment, kivéve egyre a Tikos Petitől. ezen meg itt kattogunk. nem kell végignézni, nem kell szeretni, nekem tetszik, megosztom hát az infót, hátha valakinek bejön, megfogja ahogy engem. ez csak egy k ajánló! :) az érdemi posztokra ugorjatok rá ennyire!! :)

    VálaszTörlés
  11. általános tény hogy az emberek leszipkázzák az információt a blogodról ( meg a képeket) és nem szólnak hozzá (én se szoktam ahhoz az x számú bloghoz amit egyébként követek )
    kicsit olyan mintha magadnak írogatnál igen :D
    épp a minap nézegettem hogy kik és honnan jönnek, és meglepő volt a statisztika :D

    VálaszTörlés
  12. "kicsit olyan mintha magadnak írogatnál"
    hát néha így érzem én is, bevallom :)

    VálaszTörlés