2011. június 27., hétfő

karakterlapok: Cleo - arc

Azt hiszem, bemutathatok nektek egy igazán jól sikerült Cleot! (Itt volt egy hosszú rész, amiben azt elemeztem, hogy mi nem sikerült jól most sem, de aztán úgy döntöttem, ezt kihagyom. :)
Cleo arca vékony, ahogy az egész lány maga is az: vékonyka és pici. Erősen látszanak az arccsontjai, az álla enyhén szögletes, az alsó ajka telt ugyan, ám a felső vékony, szőke haja csutkára nyírt, eleinte csak a nagy cicaszemei nőiesek. Igyekeztem minél kevesebb ráncot, vonalat rajzolni az arcára, még akkor is, ha így nehezebb egyes arckifejezéseket megragadni. Minden vonal öregít, mert ráncként hat, Cleo pedig inkább tűnik sokszor ártatlan kislánynak, mint felnőtt nőnek még akkor is, ha komiszság azért szorult belé. De különben sem egy kulisszahasogató típus, nem illenek hozzá az eltúlzott arckifejezések. Egy zárt, félénkségét hűvös elutasításba rejtő, sebzett szereplőről van szó, akiben rengeteg rejtett kedvesség, hit és megértés bujkál, ezt próbálom a vonásaival kifejezni (v.ö. "a szem a lélek tükre"). Igyekszem eltérő jellegű arckifejezéseket társítani az egyes karakterekhez akkor is, ha hasonló érzelemről van szó, tehát pl. míg Mona arca kicsit megvető, amikor dühös, az atyáé pedig agresszív, Cleoét ilyen "sziszegősre-dühösre" rajzoltam.
Nagyon szeretem ezt a karaktert is, öröm volt ezúttal rajzolni és boldog vagyok, hogy a bennem élő arcból sikerült valamit papírra vetni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése