2011. január 24., hétfő

hasznos segítség krokihoz

Az utóbbi időben szomorkásan konstatáltam, mennyire régen rajzoltam már élő modell után. Sajnos a környezetemben nincs olyan vállalkozó szellemű embertársam, akit akár ruhában, akár ruha nélkül rá tudnék venni arra, hogy akkor, amikor nekem kedvem és időm van rá, eldobjon kapát-kaszát és modellkedjen, rajzstúdióba eljárni pedig jelenleg idő hiányában szép álomnak tűnik. Így maradnak az alternatív megoldások, magyarán a fotók.
Baranya Tomi barátom révén ismertem meg ezt az oldalt, ami a krokizáshoz nagy segítség. Fél perctől 10 percig lehet beállítani az időt, utána automatikusan vált a következő fotóra. Meztelen vagy ruhás emberek, nők és férfiak, illetve állatok, ha valaki úgy érzi. Időhatékony, mert nincs töketlenkedés meg beállás-keresés két kép között, meg mindenféle kifacsart pózok is vannak, amire mondjuk a hatvan éves Jóska bácsi a rajzkörben nem biztos, hogy vállalkozna.
Én a próbához egy kellemes két perces időt adtam meg, ez mostanában, hogy elszoktam a krokitól, kihívást is jelentett, és nem volt időm a részletekkel pilinszkázni. Nagyon élveztem! Megpróbálom a dolgot napi rutinná tenni.

2 megjegyzés:

  1. Fú, ez tényleg nagyon klassz! Köszi köszi!

    VálaszTörlés
  2. örülök ha hasznos! én ma Gergő jelenlétében macskákat rajzoltam, mindketten élveztük :)

    VálaszTörlés