2010. október 14., csütörtök

Armadai triptichon

Szám szerint ez a negyedik triptichon és egyben az utolsó kép (de most már tényleg!), amit a Steamline meséhez rajzoltam - rekord sebességgel, négy nap alatt. A mesét befejeztük, és hála a mesélő és a többi játékos türelmének, ezt olyan lassan tettük, hogy még én is megnyugodva tudtam elengedni a sztorit és az imádott jk-kat és njk-kat.


a Baist: Fennisből (azaz Velencéből) érkezett egy viharhajó kapitányaként, az események szerencsétlen láncolatában holtpolgárrá (vámpírrá) lett, kb azóta nem használja a valódi nevét. Sorsát méltósággal és nemes eleganciával viseli.
Uther Doul: a mese bevallottan China Miéville Armada című könyvének világára épült, és ez a szereplő is átkerült - amit én puszta véletlenségből tudok, mivel nem olvastam a könyvet. Nálunk laza, jó humorú és veszélyes harcos, meglepő szenvedéllyel a régiségek iránt. :)
Kabbon Mortel: belül vérbeli kalóz, mocskos szájú és semmitől sem riad vissza - kívülről úriember (noha modora kissé sikamlós), udvarias és előzékeny, ugyanakkor persze keménykezű vezető és a kémhálózat feje.
Ők Armada, a hajókból összekötött különös kalózváros megálmodói, és titkos vagy nem is annyira titkos urai és parancsolói.

A háttérben a hármas spirál triskelion görögül, triskele a keltáknál, trinacria Szicíliában. Koreában hasonló jel ismert sam tageuk, Japánban tomoe néven. Számos jelentése van, például a születés-halál-újjászületés hármas ciklusa, test-lélek-szellem, a fogyó-hízó-telehold, a kelta kozmonológia erői: föld-tenger-ég. Folyamatos mozgást jelképez az időben, teljessége kifejezi a tökéletességet és a harmóniát. Jelen esetben én a három különböző attitűdű férfi (herceg-harcos-martalóc) szövetsége miatt használtam fel.

4 megjegyzés:

  1. Jaj de szép. Annyira szeretem mikor elmondod, hogy mi mért olyan, mert így felcsillan, hogy basszus nem csak úgy odaesnek a dolgok, hen inteligencia, érzékenység és nagyon sok átgondolás van egy egy kép mögött! Nagyon boldog vagyok, hogy végigcsináltad. Az önző gyerek aki ujjongva örül, hogy 2011-ben egész évben ezekkel a képekkel fog naponta szembetalálkozni a naptárban, is elégedett.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon hálás vagyok én is, és nagyon köszönöm!!! (mind a rajzokat, mind az információkat, mind azt, hogy ez a fantasztikus közös kaland/játék/kvázi-élet nem csak az emlékeinkben marad meg, hanem kézzelfogható, nap mint nap emlékeztető gyönyörű nyoma is marad).

    VálaszTörlés
  3. Ami :) legtöbbször próbálok valami átgondoltságot vinni a képekbe de azt nem állítom, h mindig sikerül. van ám h csak annyi az ok valamilyen elemre, h jól néz ki ;)
    az "önző" gyerekeiteket ölelem, nélküle nem lett volna ilyen hamar kész. (jut eszembe, az enyém az Apogeumot olvasná ugyanilyen lelkesedéssel... khm khm :)

    Patak, öröm rajzolni, mikor az ember tudja, h várjátok a következőt és ilyen kitörő lelkesedéssel fogadjátok. szárnyakat ad. én köszönöm!! nagyon szeretek veletek játszani... nagyon nagyon.

    VálaszTörlés
  4. javítottam a dátumot... remélem nem posztolja ki újra ez a drága, mintha új lenne :)

    VálaszTörlés